onsdag 23 juli 2014

Rödvinbärssaft/Red currant juice


Idag har jag kokat saft det gick hem hos föräldrarna så nu är lillebrors sommarjobb klart... Det blir att plocka vinbär! Skämt o sido så hittar ni receptet om ni scrollar ner lite. Receptet är dessutom helt utan onödiga tillsatser :)


Today I made juice and my parents really liked it so now my younger brother has got a work this summer... picking berries! If you scroll past the Swedish recipe you can find one in English and there is absolutely no unecesseray additives in the recipe :)


1Liter saft:

1kg röda vinbär
1st citron
6dl vatten
500g strösocker

1. Skölj bären försiktigt. Du behöver inte ta bort stjälkarna
2. Lägg bären i en gryta tillsammans med vattnet och saften från citronen.
3. koka upp och låt det sjuda i 10-15 min.
4.häll saften i en silduk och sila i ca 30 min
5. mät upp saften och häll den i en gryta
6. tillsätt 500g socker för varje liter silad saft.
7. koka upp och rör om så att sockret löses upp. Skumma av ev orenheter som skummar upp.
8. låt saften svalna innan du häller upp den på väl rengjorda flaskor. saften går bra att frysa in om man vill.


1Liter juice

1kg red currant
1 lemon
6dl water
500g granulated sugar

1. rinse the berries carefully you don´t have to take away the stems
2. put the berries in a stew with the water and juice from the lemon.
3. wait for it to boil and then let it simmer for 10-15min
4. pour the juice into a scrim (? I am not sure thats the right word) and let it sillane (?) for 30 miutes. To get all the stems and pulpy away
5. meassure the juice and then put it in a stew
add 500g of granulated sugar for every liter of juice.
7. wait for it to boil and stir until all the sugar has dissolved.
8. Let the juice cool Before you bottle it. Make sure thet the bottles are clean! If you wan to you cn frezze the juice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar